![]() |
Fransız Mutfağı Soslu Baharatlı Rosto
Soslu Baharatlı Rosto Kişi Sayısı : 8 Hazırlama Süresi : 20 dk. Pişirme Süresi : 60 dk. Tarifi ekleyen : Zeynep Hoşöz Tarif Seviyesi : orta Bu tarif 347 kişi tarafından incelendi. 1kilo kuzu eti,yağsız Malzemeler 1 tatlı kaşığı adaçayı kurutulmuş 1 çay kaşığı kekik kurutulmuş ¼ çay kaşığı biberiye kurutulmuş 1 tatlı kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı zeytinyağ Sosu için; 2 kaşık tereyağ 2 diş sarımsak, kıyılmış ½ su bardağı esmer tozşeker 1 çorba kaşığı mısır nişastası ¼ bardak su 1 çorba kaşığı üzüm suyu 1 yemek kaşığı soya sosu * Patates Yahnisi * Soğanlı Tart * Breton Çorbası * Fransız Usulü Dana Ciğeri * Vişneli Yoğurt Tatlısı * Fransız Usulü Tavuk Sarma Adaçayı,kekik,biberiye,tuz ve karabiberi küçük bir kasede harmanlayıp,içerisine zeytinyağ koyun.Yağsız kuzu etini ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyup üzerine baharatlı sosu sürün ve fırına koyun. Ayrı bir sos tavasında tereyağını eritin.Kıyılmış sarımsağı ve mısır ununu kavurup,üzerine üzüm suyu,soya sosu,suyu ve esmer tozşekeri koyup,koyulaşana kadar pişirin.Fırındaki etin pişmesine yakın üzerine bu sosu dökün ve yarım saat daha pişirin.Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.