ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Milano Usulü Pilav (İtalya) Yemek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936417)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:17 AM

Milano Usulü Pilav (İtalya) Yemek Tarifi
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 Bardak Basmati Pirinc
1 Sogan (ince kiyilmis)
1 Corba Kasigi Zeytinyagi
1 Ince Dilim Kiyilmis Pastirma
3 Bardak Tavuk Suyu
50 Gr. Rendelenmis Cheddar Peyniri
Karabiber
Tuz

Zeytinyagini isitin ve soganla pastirmayi yakmamak sartiyla hafifce yumusayincaya kadar kavurun.
Pirinci katin ve karistirarak 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyunu üstüne dökün, hafif ateste kaynatin. Bir kere karistirdiktan sonra tencerenin kapagini kapatin. 15-20 dakika kadar veya pirincler yumusayip suyunu cekinceye kadar pisirin. Tadina bakip tuzunu ve biberini ayarlayin. Rendelenmis peynirin yarisini pilava katin ve karistirip sicak servis yapin. Serviste geri kalan peyniri üzerine serpistirin


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:17 AM

Milano Usulü Pilav (İtalya) Yemek Tarifi
 

SLEĞENLİ TAVUK IZGARA Malzemeler

1 adet tavuk

2 çorba kaşığı tereyağı

4 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen

2 çorba kaşığı doğranmış taze çam fıstığı

50 gr rendelenmiş Cheddar peyniri

1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz

Karabiber

FESLEĞENLİ TAVUK IZGARA TARİFİ

Büyükçe bir tencereyi ağzına kadar suyla doldurun ve suyu kaynatın, içine temizlenmiş tavuğu atın ve bir müddet daha kaynatın; ardından ısıyı düşürüp 10 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın. Ateşten alınca suyu süzün ve tavuğu birkaç kat hazırladığınız kâğıt havluların üzerine alıp soğumaya bırakın.Oda sıcaklığındaki tereyağını, fesleğeni, çam fıstığını, peyniri, maydanozu ve karabiberi bir kâsede birleştirin ve iyice karıştırın. Tavuğun üzerindeki derileri elinizle gevşetin; altına ve üstüne tereyağlı karışımdan sürün.Tavuğu önceden ısıtılmış barbeküde ara sıra ters düz ederek pişirin ve arta kalan tereyağlı karışımdan sık sık üzerine sürün.Tavuk, alan sarısı renk alana dek bu işleme devam edin ve sıcak olarak servis edin



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.