ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kestaneli Et - Yunanistan Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936388)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:22 AM

Kestaneli Et - Yunanistan Mutfağı
 

Kestaneli Et Yunan Mutfagi

Malzemeler:

1 kg kemikli iri parça et

4 yemek kasigi zeytinyagi

1 çay kasigi tuz

1 çay kasigi karabiber

20-25 adet kestane

Yapilisi:

Önce kestanelerin üzerini biçakla çizin ve üzerini örtecek kadar suyla pismeye birakin. Bu arada genis bir tencereye yagla beraber parça etleri koyup, orta isida kavurun. Ara sira karistirarak 10-15 dakika kadar kizarttiginiz etlere tuz ve karabiberi serpistirerek tekrar kavurmaya devam edin. Sonrada içine haslayip kabuklarini soydugunuz kestanelerle beraber 4 su bardagi suyu ilave edin. Etler iyice yumusadiginda tencereyi ocaktan alip sicakken servis yapin




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.