ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çin Usulü Sazan Balığı - Çin Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936380)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:23 AM

Çin Usulü Sazan Balığı - Çin Mutfağı
 

Çin Usulü Sazan Balığı - Çin Mutfağı

Malzemeler:

1,5 kg.'lık temizlenmiş bir sazan balığı

3/4 su bardağı su

Yarım su bardağı et suyu

1 su bardağı sek beyaz şarap

1/2 çorba kaşığı rafine yağ

Harcı :

4 çorba kaşığı pirinç (yıkanıp 20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş)

4 adet ince kıyılmış taze soğan

1 dilim kıyılmış jambon

1 tablet dövülmüş tavuk suyu konsantresi

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Yapilisi:

Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede pirinç, jambon, taze soğan, dövülmüş tavuk suyu konsantresi, tuz ve karabiber karıştırılır.

Hazırlanan bu harç sazan balığının karnına doldurulup balığın karnı iple dikilir. Balık büyükçe bir tencereye yerleştirilip, üstüne su konur.

Daha büyük bir tencerenin dibine bir tel ızgara yerleştirilip, tencere yarıya kadar kaynar suyla doldurulur. Balığın bulunduğu tencere, büyük tenceredeki ızgaranın üstüne yerleştirilip büyük tencerenin kapağı kapatılır.

Büyük tencere orta ateşe oturtulup, balık 45 dakika buharda pişirilir.

Büyük tencerenin kapağı açılarak, balığın bulunduğu tencereye et suyu ve şarabı eklenir. Büyük tencerenin kapağı yeniden kapatılarak, balık 45 dakika daha, eti yumuşayana kadar pişirilir. Büyük tencere ateşten alınıp, içindeki daha küçük tencere çıkartılır. Balık bir delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına aktarılıp, üzerine rafine yağ dökülerek servis yapılır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.