ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alman Mutfağı - Rheinisher - Acılı Kavurma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936361)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:26 AM

Alman Mutfağı - Rheinisher - Acılı Kavurma
 

Alman Mutfağı- Rheinisher - Acılı Kavurma

Malzemeler

Biftek 800 gr.

Yağ 2 çorba kaşığı

Havuç 2 adet

Kırmızı şarap 1/4 lt.

Kereviz 100 gr.

Çavdar kıtırı 100 gr.

Maydanoz 1 demet

Kuru üzüm 50 gr.

Soğan 2 adet

Tuz Karabiber

Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt.

Şeker pekmezi 1 çay kaşığı

Defne yaprağı 2 adet

Ardıç tanesi 2 adet

Yeni bahar tanesi 2 adet

Yapılışı

Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın.

Soğanı soyun ve halka halka doğrayın.

Bir kapta sirke ve 1/2 lt. Suyu kaynatın.

Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın. Bir tarafta soğumaya bırakın.

Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin.

Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın.

Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin.

Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın.

Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun. 1/4 lt. Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin.

Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II. Konuma gelene dek ısıtın. Daha sonra ateşin altını kısarak 35-40 dakika pişirin.

Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun.

Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin. Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin.

Sicak olarak servis yapin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.