ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Boeuf Strogonof - Rus Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936318)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:34 AM

Boeuf Strogonof - Rus Mutfağı
 

Boeuf Strogonof Rus

Malzemeler:

Dana eti 1 kg

Kuru soğan 2 adet

Dolmalık biber 2 adet

Un 2 çorba kaşığı

Domates 2 adet

Yağ 3 çorba kaşığı

Domates salçası 2 çorba kaşığı

Et suyu 1/2 su bardağı

Tuz ,Karabiber

Yapilisi:

Et ince dilimler halinde kesilir, 3 çorba kaşığı yağda suyunu çekinceye kadar kavrulur.

Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı yağda un kavrulur, et suyu eklenir, kaynatılır. Sonra karışım süzülür. Kızartılmış olan etin üzerine dökülür.

Tuz ve karabiber eklenir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Ayrı bir kapta sırasıyla 1 çorba kaşığı yağda, soğan, dolma biberi kavurun, küçük doğranmış domatesi, salçayı ekleyin.

Piştikten sonra etin üzerine dökün. 15 dakika bu şekilde pişirin.

Sicak servis yapin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.