![]() |
Khalva Ceviz Kreması - Rus Mutfağı
Khalva (cevİz Kremasi) Malzemeler: Süt 3 bardak Şeker 3,5 çorba kaşığı Mısır unu 3 silme çorba kaşığı Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr. Ceviz 175 gr. Tarçın Yarım çay kaşığı Yapilisi: Üç çorba kaşığı sütü şeker ve mısır unu ile karıştırın. Geri kalan sütü bir tencereye koyun ve önce yaptığınız bulamacı karıştıra karıştıra süte katın. Devamlı karıştırarak karışım koyulaşıncaya kadar 2 - 3 dakika kadar kaynatın (beyaz sos). Tereyağını bir tavada eritin ve içine cevizleri atın. Yağa karışmış cevizleri derin olmayan bir kaba serin ve önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında, tahta kaşıkla sık sık karıştırarak 20 dakika kadar veya cevizler iyice kahverengi oluncaya kadar kavurun. Beyaz sosu cevizlerin üzerine dökün. Kabın üzerini alüminyum bir kâğıtla örtün ve fırının üst gözünde 15-20 dakika veya sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayrı ayrı tabaklarda, üzerine tarçın serperek hemen servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.