![]() |
Baharlı Barbunya Fasulyesi - Meksika Mutfağı
Baharli Barbunya Fasulyesİ Meksika Malzemeler: Barbunya fasulyesi Yarım kilo Soğan (Kıyılmış) 1 adet Sarmısak (Dövülmüş) 1 diş İç yağı 50 gr. Biber , Tuz Yapilisi: Fasulyeyi soğan, sarımsakla birlikte bir genis bir tencereye koyun ve fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun. Kaynatın, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar pisirin. Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin. Fasulye yumuşayınca tuz ve biber ilavesi yapın. Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin. Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun, yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın. Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilâve edin. Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.