ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şeytan Sosu Fransa Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936230)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:48 AM

Şeytan Sosu Fransa Tarifi
 

Şeytan Sosu (Fransa) Tarifi

Malzemeler (1 lt. sos için):

50 gr. arpacık soğan

25 adet taze çekilmiş karabiber

1 lt. demi glace sos

1 çay kaşığı tuz

2 adet defne yaprağı

1 dal taze kekik

200 ml sirke

75 gr. margarin

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Yapılışı:

Arpacık soğanları, taze çekilmiş karabiber, defne yaprağı, taze kekik ve sirkeyi derin bir tavaya koyup suyunu tamamen çektirin. Demi glace sosu ekleyin, kısık ateşte 10 dk. pişirin. Oluşan köpüğü alın. Gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamını inceltin, ince bir süzgeçten geçirip süzün. Sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın. Margarini katıp karıştırın, tuzunu ekleyip sosu ateşten alın. Kırmızıbiber ekleyerek sosu tamamlayın.

Not: Kırmızı/beyaz ızgara etlerde kullanılır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.