![]() |
Pratik Lokma Tatlı Tarifi
Malzemeler: 2 Tane yumurta 2 Su bardağı yoğurt 1 Tane kabartma tozu Yeteri kadar tuz Aldığı kadar un Yapılışı: Malzemelerin hepsini yoğurup yumuşak bir hamur yapın. Hamuru merdane yada oklava ile aaagah üzerinde bıçak sırtından az kalınca açın.(hamuru ince açarsanız lokmanız yumuşacık olmaz kuru olur) Açtığınız hamuru rulet ile baklava şeklinde yada istediğiniz şekilde kesin.Kızartma tenceresine koyduğumuz bol kızgın yağda kızartalım. Kızaranları kağıt havlu üzerine alalım. Biraz soğuyunca servis yapabilirsiniz. |
Pratik Lokma Tatlı Tarifi
TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir. Tatlılar birkaç çeşide ayrılır. Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır. Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır. Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür. Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur. Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır. Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır. Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur. Sulu olursa tatlı fazla yumuşar. Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir. Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır. Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır. En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir. Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.