ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Elmalı Milföy Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936099)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:23 PM

Elmalı Milföy Tatlı Tarifi
 

125 gr. margarin
2,5 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
İçi için:
3-4 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı elma reçeli
Üstü için :
1 yumurta sarısı

Malzemesinden milföy hamurunu hazırlayınız. Elmaları yıkayıp dörde bölünüz. Çekirdek yatağını çıkartıp kabuğunu soyunuz. 1/2 cm. kalınlığında enine dilimleyiniz. Üzerine tarçın ve reçel koyup karıştırınız.
Hamuru 4-5 mm kalınlığında kare şeklinde açıp 16 eşit parçaya ayırınız. Merdane ile her parçanın kenarlarını hafif incelterek daire şekline getiriniz. Ortasına 1 çorba kaşığı iç koyup kenarlarını ortaya doğru pililer yaparak kıvırınız. Üzerine yumurta sarısı sürüp orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz.



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:23 PM

Elmalı Milföy Tatlı Tarifi
 

TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir. Tatlılar birkaç çeşide ayrılır. Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır. Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır. Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür. Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur. Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır. Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır. Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur. Sulu olursa tatlı fazla yumuşar. Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir. Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır. Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır. En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir. Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.