ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Bademli Tart Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936086)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:25 PM

Bademli Tart Tatlı Tarifi
 

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı viski
200 gr çekilmiş badem
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu

HAZIRLANIŞI

Yumurta sarılarını bir su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın. Bademler, un ve köpürtülmüş yumurta aklarını da ilave edip, tart kalıbına dökün. Orta hararette pembeleşinceye dek pişirin. Fırından çıkınca biraz bekletip üzerine, viski, portakal suyu ve şekerli karışımı gezdirin. Üzerine alüminyum folyo örtüp, buzdolabında bir gün bekletin.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:25 PM

Bademli Tart Tatlı Tarifi
 

Bademli Tart

[/B]Malzemeler

• Eritilmiş Alba 120 g

• Ceviz 120 g

• Badem 120 g

• Fındık 60 g

• Yumurta 400 g

• Şeker 600 g

• Süt 30 g

• Vanilya

Tarif

[/I]Sos

Ceviz, badem ve fındığın bir kısmı süsleme için ayrılır. Geri kalanlar, fırın tepsisine konularak, fırında 8-10 dakika renk alıncaya kadar pişirilir. Daha sonra pişen badem, ceviz ve fındık bıçak yardımıyla kıyılır. Başka bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır. Bu karışıma vanilya ve eritilmiş Alba eklenir ve tekrar çırpılır. Hazırlanan karışıma süt, kırılmış badem, ceviz ve fındık ilave edilerek karıştırılır

Tartın Tamamlanması

Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, hamurun fazlası alınır, üst yüzey süslemesi için saklanır.

Tartın içi hazırlanan sos ile doldurulur ve 15 dakika 180 °C`de ön pişirmeye tabi tutulur.

Tart hamuru ile tartın üst yüzeyine saç örgüsü deseni süslemesi yapılır ve üst yüzeye konulan cevizler ile garni tamamlanır.

Kenar süslemesi yapıldıktan sonra tart tekrar fırına verilir ve 35-40 dakika 180 °C`lik fırında pişirilir. Piştikten sonra tartın üzerine pudra şekeri serpilir, malzemesi olarak kullanılabilir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.