ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Kahveli Krem Karamel Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936083)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:25 PM

Kahveli Krem Karamel Tatlı Tarifi
 

malzemeler

16 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
2 Su bardağı süt
4 Adet yumurta
2.5 Çorba kaşığı kahve

Hazırlanışı
  • Öncelikle karamel için 8 çorba kaşığı şekeri, 1 tatlı kaşığı limon suyu ile birlikte tavada karıştırın.
  • Şekerin rengi değişene dek kavurun.
  • Kalıpların içine bu karışımı eşit miktarda dökün.
  • Ayrı bir tencerede 2 su bardağı sütü kaynamaya yakın ısıtın.
  • Kalan 8 çorba kaşığı şekeri yumurta çırpın.
  • Çırpmaya devam ederken sıcak sütü incecik akıtarak karışıma yedirin.
  • Kahve ve rendelenmiş limon kabuğunu katın.
  • Karamel dökülen kalıplara bu karışımı doldurun.
  • Kalıpları içi su dolu bir tepsiye alın.
  • 160 Dereceli fırında 1 saat pişirin.
  • Buzdolabında soğuduktan sonra kalıplardan ters çevirerek çıkartıp, servis yapın.



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:25 PM

Kahveli Krem Karamel Tatlı Tarifi
 

TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir. Tatlılar birkaç çeşide ayrılır. Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır. Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır. Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür. Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur. Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır. Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır. Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur. Sulu olursa tatlı fazla yumuşar. Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir. Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır. Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır. En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir. Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.