ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936077)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:26 PM

Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifi
 

cevizli gül tatlısı

1paket margarin
3 çorba kaşıgı yogurt
1 çorbakaşıgı pudra şekeri
1 yumurta
1 vanilya
1 kabartma tozu
5 su bardagı un
ŞURUBU
4 su bardagı şeker
4 su bardagı su
limon suyu
YAPILIŞI
malzemelerin hepsini karıştırıp yogurduktan sonra
bezeler yapıp merdane ile 1 cm inceliğinde açıp
su bardagı ile kesip 3 tagnesini yanyana koyup sar sardıktan sonra ortadan kesipgül olan yerlere ceviz koyup pişir piştikten sonra şerbetini dök AFİYET OLSUN



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:26 PM

Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifi
 

hanım tatlısı

2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 YUMURTA
2 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET HAMUR KAB. TOZU
ALABİLDİĞİNCE UN

ŞURUBU İÇİN
3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞI
ŞEKERİ YUMURTAYI YAĞI KAB. TOZUNU İYİCE ÇIRPALIM İÇİNE ALDIĞI KADAR UNU KATIP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YAPALIM
CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ KOPARDIĞIMIZ HAMURLARI OVAL ŞEKLİ VEREREK YAĞLI TEPSİYE DİZELİM ÜZERİNE ÇATALLA ŞEKİL VERELİM
200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINA 40 DAK. PİŞİRELİM BİR KAPTA ERİTTİMİZ ŞURUBUNU FIRINDAN ÇIKAN SICAK TATLININ ÜZERİNE DÖKELİM. AFİYET OLSUN.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:26 PM

Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifi
 

Kabaklı Gelin

Malzemeler:
- 1 kg. tatlı kabağı,
- 500 gr. şeker,
- 1 bardak süt,
- 2 bardak krem şanti,
- 25 tane pötibör büskivi,
- 1 bardak ceviz.

Yapılışı:
Kabak ve şekeri tencerede pişirdikten sonra kabakları ayrı bir kaba alıp sıcakken çatalla iyice ezin. Soğuduktan sonra büskivileri kalan şerbette ıslatarak bir borcama dizin. Üzerine ezdiğiniz kabakların yarısını döşeyin. Sütle çırptığınız krem şantinin de yarısını döşeyin. Cevizin yarısını da üzerine dökün. Aynı işlemi tekrar uygulayın. Buzdolapta 6 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:26 PM

Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifi
 

Kivi Tatlısı

Malzemeler:
- 6 adet kivi,
- 3 su bardağı su,
- 1,5 su bardağı tozşeker,
- 3 yemek kaşığı nişasta,
- 4-5 adet karanfil,
- 1 adet muz,
- 5-10 adet çilek,
- 1 fiske yeşil şeker boyası.

Yapılışı:
Kivileri soyun. Küp şeklinde doğrayıp, kuplara paylaştırın. Tozşeker, şeker boyası ve nişastayı bir tencerede karıştırıp, karanfilleri ekleyin. Ateşe koyup, suyu ilave edip, koyulaşıncaya kadar pişirin. Kivilerin üzerine eşit şekilde dökün. Soğumaya bırakın. Üzerini muz ve çilekle süsleyip, servis yapın.

Afiyet olsun.






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:26 PM

Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifi
 

Yeşil Elma Tatlısı

Malzemeler:
- 4 adet sert elma,
- 8 adet kuru incir,
- 6 çorba kaşığı çekilmiş badem,
- 3 çay fincanı toz şeker,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 1,5 su bardağı sıcak su,
- 1/4 çay kaşığı yeşil gıda boyası.

Yapılışı:
İncirleri sıcak suda bekletin. Yumuşayınca saplarını ayıklayıp, ince ince doğrayın. Elmaları soyup içlerini oyun. Kararmamaları için limon suyu ile ıslatın. Tencereye dizin. İncir, badem ve tarçını karıştırıp, elmaların içlerini kaşık yardımıyla doldurun. Şeker, su ve gıda boyasını bir kapta karıştırıp, üzerine gezdirin. Önce harlı, sonra kısık ateşte pişirip, şurubu adalaşınca ateşten alın. Üzerine kaymak veya krem şanti koyarak, servis yapın.

Afiyet olsun.






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:26 PM

Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifi
 

Şekerpare

Malzemeler:
- 250 gr. margarin,
- 1,5 su bardağı pudra şekeri,
- 2 adet yumurta sarısı,
- 4 su bardağı un,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 kahve fincanı yeşil fıstık.

Şerbeti için:
- 4 su bardağı su,
- 4 su bardağı tozşeker,
- 1/2 limon suyu.

Yapılışı:
Margarini eritip soğutun. Pudra şekeri, yumurta sarılarını ilave edip krema haline gelinceye kadar karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayın. Üzerine hafifçe bastırın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Ortalarına fıstık batırın. 180°C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Şerbet için şeker ve suyu iyice kaynatın. Limon suyunu katın. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbetini çekip soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.