| Prof. Dr. Sinsi |
10-14-2012 11:35 PM |
Fırın Sütlaç Yapimi Yapilişi Tatlı Tarifi
Fırın Sütlaç YAPIMI YAPILIŞI
Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 bardak su
- 1 lt süt
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı
- Pirinçleri yıkayıp, tencereye koyun. 1 bardak su ekleyin ve pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
- Sütü,şekeri,vanilyayı ekleyip, karıştırın.
- Bir kabın içinde nişastayı biraz suyla ezip, sütlaca ilave edin.
- Kısık ateşte ara ara karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Yumurta sarısını sütlaçtan biraz alarak bir kabın içinde çırpın ve yavaş yavaş karıştırarak tencereye dökün.
- 1-2 dk daha pişirin. Daha sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaplara boşaltın.
- Bir tepsiye biraz su doldurun ve kapları sıralayın.
- Önceden ısıtılmış fırında, sütlaçların üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
|