ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erik Şerbeti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936018)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:36 PM

Erik Şerbeti
 

Erik Şerbeti

1 kg. kırmızı sulu erik

1 kg toz şeker

2 parça limon tuzu

Yumuşak ve sulu kırmızı erik yıkanır, suyu süzülür, bir tencere içinde iyice ezilerek püresi çıkarılır, elekten geçirilerek kabuğu ve çekirdekleri ayrıştırılır.

Elde edilen erik püresinin üzerine 1 kg. toz şeker dökülerek karıştırılır. Ocağa konur, kaynatılır, kaynama başlayınca ateş kısılır 10 dakika kaynatılır, içine 2 parça limon tuzu atılır ve bir 10 dakika daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca şişelere çekilerek buzdolabında saklanır. İhtiyaç oldukça sulandırılarak içilir.

Püf noktaları:

# Eriğin suyunu sıkarken çekirdekleri biraz ele batıyor.

# Eriğin kabuğu çok ekşi oluyor, kesinlikle içine karışmasın.

# Tencerede çok fazla köpürüyor, bunun için oldukça büyük bir tencere kullanın.

# Erik suyu, soyulmuş elma gibi kararıyor, hemen şekeri katıp ateşe koyun.

# Aynı şekilde biraz fazla kaynatıp koyu kıvamda saklarsanız, marmelat oluyor.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.