ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Kahveli Dondurma Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936005)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:38 PM

Kahveli Dondurma Tatlı Tarifi
 

Kahveli dondurma

Malzemeler
Yarım su bardağı çekirdek kahve
3 Su bardağı krema
250 gr eritmelik çikolata
1 Su bardağı tozşeker
6 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı süt

Bir tencerede çekirdek kahveleri ve kremayı karıştırın. Orta ateşte karışımı kaynama noktasma gelene dek tutun. Çikolatayı ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. 1 dakika bekleyin ve karıştırın. Şeker ve yumurta sarılarını büyük bir kaba alın. Yumuşak ve koyu bir kıvam alana dek çırpın. Sütle karıştırın. Azar azar kahveli karışımı ekleyin. Yumuşak bir kıvam alana dek karıştırın. Çekirdek kahveleri iyice tadını verdikten sonra küçük bir kaşıkla çıkartın. Kahve-krema karışımını tencereye alın. I Kısık ateşte karışım koyulnşıp, kaşıkta t kalır kavama gelene dek karıştırın. ; Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Karışımı çukur bir karışıma doldurun. Buzluğa yerleştirin. Katıl aştığında buzluktan çıkarıp, mikserle 5 dakika çırpın. Kabın üzerini streç filmle kapatın. Tekrar buzluğa yerleştirip, karışım katılaş-tığında buzluktan çıkarın. Mikserle 10 dakika çırpın. Üzerini streç filmle kapatın. Kabı tekrar buzluğa yerleştirin. Buzlukta donana dek bekletin. Buzlukta soğutulmuş dondurma kasesinde veya kuplarda servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:38 PM

Kahveli Dondurma Tatlı Tarifi
 

TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir. Tatlılar birkaç çeşide ayrılır. Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır. Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır. Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür. Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur. Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır. Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır. Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur. Sulu olursa tatlı fazla yumuşar. Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir. Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır. Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır. En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir. Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.