ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cezerye Neden Yapılır , Cezerye Nasıl Yapılır , Cezerye Malzemeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935971)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:44 PM

Cezerye Neden Yapılır , Cezerye Nasıl Yapılır , Cezerye Malzemeleri
 

Cezerye Neden Yapılır , Cezerye nasıl yapılır , Cezerye malzemeleri

Malzemeleri

1 kg havuç

2 paket ezilmiş kakaolu bisküvi

2 portakal kabuğu rendesi

1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

1 su bardağı toz şeker

2 paket vanilya

Hindistan cevizi

Hazırlanışı ve Yapılışı

Havuçları soyup rendeleyin 1 su bardağı şekeri ilave edip kısık ateşte kendi suyunu çekene dek pişiriniz(amaç havuçların yumuşaması) Pişen havuçları soğumaya alın.Soğuyan havuca hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri katıp yoğurun.Kare veya dikdörtgen tepsiye bu karışımı yayın ve ıslatılmış bıçak ile küçük dikdörtgenler şeklinde kesip hindistan cevizine bulayın.İsteğinize göre minik toplarda yapabilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.