ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fıstıklı Makaron Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935949)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:48 PM

Fıstıklı Makaron Tarifi
 

Makaron hamuru için malzemeler;

* 3 yumurta akı
* 1 su bardağı pudra şeker
* 120 g ayıklanmış tuzsuz antep fıstığı içi
* Bir çimdik tuz
* 5 yemek kaşığı seker

Fıstıklı Krema için:

* 30 gr ayiklanmıs tuzsuz antep fıstığı
* 1 bardaktan bir parmak eksik pudra sekeri
* 4 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
* Vanilya

Hazırlanışı;

1. Fıstık ve pudra şekeri mutfak robotunda çekilir. (Ben toz fıstık kullandığım için kısa süreli çektim)
2. Yumurta akları ve pudra şeker mikserle önce orta devirde tepecikler oluşmaya başlayınca da hızlı devirde çırparken 5 yemek kaşığı şekeri de yavaş yavaş eklenir.
3. İki dakika çırptıktan sonra parlak ve pürüzsüz görüntülü bir köpük elde edilir.
4. Robottaki karışımın yarısı köpüğe ilave edilir bir kaşıkla karıştırıp diğer yarısıda eklenir. Karışım tek bir renk oluncaya kadar karıştırılır.
5. Hamur sıkma tüpüne kaşık yardımıyla doldurulur. (Ben üşendim çok eski bir tüp vardı onla doldurdum şekilde biraz bozuk oldu) Pişirme kağıdı serilmiş tepsilere 3 cm aralıklarla sıkılır.
6. Makaronların yayılması ve hava kabarcıklarının ortadan kalkması için tepsiler mutfak tezgahına orta kuvvetle bir kaç sefer vurulur.
7. Makaronların kurutulması için bir saat bu tarif için yeterli. Kuru parmağınıza yapışmayacak kıvama gelince fırın 175 derecede ısıtılır. Tek tepsi olarak 10 -12 dakika pişirilir.
8. Makaronlar tepsiden soğuduktan sonra çıkarılır.
9. Krema için fıstık ve pudra şekeri robottan geçirilir. Bu karışım ve vanilya oda sıcaklığındaki tereyağıyla çatalla karıştırarak birleştirilir.
10. Aralarına krema sürülerek iki makaron birleştirilir. Bir gece buzdolabında bekletilirse tadı daha güzel oluyor.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:48 PM

Fıstıklı Makaron Tarifi
 

TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.