![]() |
Çilekli Tartolet Tart
Çilekli tartolet tart Hamuru için (10-12 tartölet için) : ►5 su bardağı un ►6 yemek kaşığı tereyağı ►1 yemek kaşığı toz şeker ►1 yumurta beyazı Pastacı Kreması için : ►2 yumurta sarısı ►5 yemek kaşığı toz şeker ►4 yemek kaşığı un ►2 yemek kaşığı mısır nişastası ►1,5 su bardağı süt ►½ paket vanilya ►2 çorba kaşığı süzme yoğurt ►1 yumurtanın akı Tartöletlerin içine sürmek için; 1 paket eritilmiş bitter çikolata Süslemek için; çilek Kremayı hazırlamak için, yumurta sarıları ve 1 kaşık toz şekeri şekeri çırpalım. Un ve mısır nişastayı azar azar ekleyip karıştıralım. Bu arada süt, vanilya ve 3 kaşık toz şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte kaynamasına izin vermeden pişirelim. Isınınca yavaş yavaş çırparak unlu karışımı süte ekleyelim. Pürüzsüz bir karışım elde edip, kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Tencereyi ateşten alıp kremayı bir kaseye boşaltalım. Ilıdıktan sonra, buzdolabında soğutalım. Soğumuş olan krema kaseseni buzdolabından alıp, çırparak süzme yoğurdu ekleyelim. Başka bir kasede 1 yumurta akını kar olana dek 1 kaşık toz şeker ile çırpalım. Karışımı azar azar diğer kasedeki kremaya ekleyelim. Kremanın üstünü kapatıp 1 saat buzdolabında soğutun. Tart hamurunu hazırlamak için; unu ve şekeri bir kaseye koyalım. Küp küp kesilmiş tereyağ parçalarını ve çırtığımız bir yumurta beyazını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamuru toparlayıp beze yapalım. Tart hamurunu hafifçe unlanmış tezgah üzerinde merdane ile 3 mm kalınlığında açalım. Tartölet kalıplarımızın içini kaplayacak büyüklükte keserek hamuru yerleştirelim. Çatalla hamurların üzerinde bir kaç delik açalım ve kalıpları buzdolabına koyup 30 dakika kadar soğutalım. Hamurları önceden 220 derece ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar 15 dakika pişirelim. Tartöletler soğuyunca kalıptan çıkartalım. Soğumuş tartöletlerin içlerine erittiğimiz bitter çikolatalı fırçayla sürelim ve donmasını bekleyelim.Pastacı kremasını tartöletlere paylaştıralım. Üzerini dilimlediğimiz çileklerle süsleyelim. Püf Çileklerinde üzerine jöle veya marmelat sürebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.