![]() |
Armut Bohçası
Armut bohçası Malzemeler • 2 adet yufka • 3 adet armut • 1/2 çay bardağı şeker • 1/2 çay bardağı ceviz • Milföy hamuru • Toz tarçın Hazırlanışı Armutların kabuklarını soyup rendeleyin. Şeker,tarçın ve ceviz ile pişirin.Milföy hamurunu yuvarlak kesin.Artan hamurlardan şeritler kesin.Hamurun ortasına karışımdan koyun. Bohça şekline getirin,şerit hamurlarla bağlayın. Daha onceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.. Püf! Şerit hamur yerine vanilya çubuğu ile bağlayabilirsiniz. Nefis bir koku ve harika bir görüntü elde edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.