ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Reçelli Milföyler Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935903)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:55 PM

Reçelli Milföyler Tatlı Tarifi
 

Reçelli Milföyler Tatlı Tarifi

MALZEMELER

6 adet milföy hamuru

1 paket vanilyalı puding

2,5 su bardağı süt

250 gr reçel (arzuya göre hangi reçel tercih edilirse)

pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Milföy hamurlarının her parçasını 2 kareye bölün Fırın tepsisine yerleştirin Fırını 220° ısıda ısıtın ve ardından hamurları altın sarısı renk alana kadar pişirin Fırından çıkarınca soğutun Bu arada pudingi süt ile pişirin Hamurları sandviç ekmeği gibi enlemesine ikiye bölün ve içlerine puding doldurun Hemen ardından da hangi reçel tercih ediliyorsa ondan her sandviçin arasına birer çay kaşığı reçel koyun en son olarak da üzerlerine bol pudra şekeri serpin

Afiyet Olsun !



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:55 PM

Reçelli Milföyler Tatlı Tarifi
 

PSİ TURTASI Malzemeler

TART HAMURU İÇİN

2 su bardağı un

Yarım su bardağı

pudra şekeri

250 gr tereyağı

ÜZERİ İÇİN

100 gr tereyağı

Çeyrek bardak toz şeker

1 çorba kaşığı süt

1 çorba kaşığı vanilya

5 1 su bardağı iri kırılmış fındık

1 su bardağı doğranmış kiraz şekerlemesi

TEPSİ TURTASI TARİFİBir sos pişirme tenceresine iç malzemesini koyarak 5 dakika pişirin. Malzemeyi tart hamurunun üzerine orantılı serin. Fırında 20 dakika tart pişinceye kadar tutun. Fırınınızı 200 °C ısıtın. 18x28 cm ebatlanndaki bir fırın tepsisinin altına, yağlı kağıdı iki ucu dışarıda kalacak şekilde düzgün olarak serin. Hamur için malzemeyi bir kapta yoğurun, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Bir merdane yardımıyla hamuru tepsinin büyüklüğünde açarak üzerine serin. Yağlı kağıtların ucundan gergin bir şekilde tutarak tartı tepsiden alın. 5x5 cm ebatlarında dilimleyerek servis yapın. Kiraz şekerlemesini pastanelerden bulabileceğiniz gibi, bu tartı karemelalı cevizle de hazırlayabilirisniz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.