ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İrmikli Elma Kompostosu, İrmikli Elma Kompostosu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935900)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:56 PM

İrmikli Elma Kompostosu, İrmikli Elma Kompostosu Tarifi
 

İrmikli Elma Kompostosu ,İrmikli Elma Kompostosu Tarifi, İrmikli Elma Kompostosu

Malzemeleri,İrmikli Elma Kompostosu Yapılışı

Kullanılan Malzemeler

30 gr. limon kabuğu rendesi

10 gr. tereyağı

125 ml. süt

2 adet ekşi elma

1 adet limon

700 ml. üzüm suyu

700 ml. açık renk elma suyu

4 adet kakule

60 gr. toz şeker

75 gr. mısır unu

50 gr. irmik

1 adet yumurta

1 adet yumurta sarısı

muskat

tuz

Yapım Şekli

Elmayı çabucak soymak için soyucu bıçak kullanın. Bıçağın sivri ucuyla elmanın istenmeyen yerlerini oyarak çıkarmanız daha pratik bir çözüm olacaktır.

Hazırlanışı:

Limonu sıcak suda yıkayın ve kabuğunu rendeleyin. Limonun suyunu sıkın. Limon kabuklarını, suyunu, kakuleleri, toz şekeri, üzüm ve elma sularını bir tencereye koyup ağzı kapalı 5 dakika düşük ısıda pişirin.

Elmaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın ve 0,5 cm. aralıklarla dilimledikten sonra üzerlerine hemen 45 ml. limon suyu sürün. Elmaları kaynamakta olan kompostonun içine ekleyin ve soğumaya bırakın.

Süt, tereyağı, limon kabuları, bir tutam tuz ve muskatı bir tavada karıştırın. İrmiği ve mısır ununu ekleyip dibini tutturmadan topak topak olana dek karıştırın. Bir kaba koyun ve önce yumurtayı daha sonra da yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın.

Bir tencereye su koyup yeterince tuz atın ve kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ateşi kısın ve ıslak yemek kaşığıyla irmikten kaşık kaşık lokmalar alıp sıcak suya atın.

Lokmaların su üzerine çıkmasını bekleyin ve kevgirle alıp kompostonun içinde servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.