ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Değişik Tatlı Vanilyalı Sürpriz Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935883)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:59 PM

Değişik Tatlı Vanilyalı Sürpriz Tatlı Tarifi
 

Değişik tatlı Vanilyalı sürpriz Tatlı Tarifi


Hazırlama süresi 20 dakika
4 adet
410 kalori
Malzemeler:

4 top vanilyalı dondurma
50 gram tereyağı
50 gram un
50 gram pudra şekeri
1 tutam tuz
625 gram çay üzümü
150 ml. su
1 tatlı kaşığı şeker
20 gram tereyağı
Hazırlanışı:
*Bir kasede, tüm malzemeleri yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 180oC’lik fırında 15 dakika pişirin, soğutun. Keki bir kaba alın. Küçük parçalara ayırarak kırıntılar elde edin.
* Nektar için: 375 gr. çay üzümüne su ve şeker ekleyerek huni biçimindeki bir süzgece alın.
* Elde ettiğiniz nektarı buzdolabında bekletin. Tereyağını eritin. Rengi koyulaşınca, geri kalan çay üzümlerini ekleyin. 15 saniye kadar ateşte çevirip ateşten alın. 30 ml. nektarla ıslatın.
* Servis tabağının en altına nektardan dökün. Ardından kek kırıntıların şerbetin üzerine alın.
* Bir top vanilyalı dondurmayla servis yapın.



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:59 PM

Değişik Tatlı Vanilyalı Sürpriz Tatlı Tarifi
 

PONÇİK Malzemeler

3 bardak un

2 çorba kaşığı pudra şekeri

100 gr tereyağı

1 su bardağı süt

Bir çorba kaşığı maya

Yarım su bardağı çilek reçeli

1 su bardağı krema

Yarım çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN

1 çorba kaşığı pudra şekeri

PONÇİK TARİFİ

Hamuru 10 eşit parçaya bölüp yuvarlak toplar yaparak fırın tepsisinde 25 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Yeterli büyüklüğe ulaşnklarında fırına atın. 180°C ısıtılmış fınnda yaklaşık 20 dakika alün sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Hamuru hazırlamak için, unu eleyip ortasını havuz gibi yapın. Mayayı 1 çorba kaşığı su ile sulandınn. Unun ortasına maya, oda sıcaklığında tereyağı, pudra şekeri, süt ve tuzu koyup bir mikser yardımıyla veya el ile yoğurun. Kremayı çırpın. Ponçikleri ortalarından ikiye yarın fakat tam koparmayın. Reçeli ponçiklerin arasına bir bıçak yardımıyla sürün, kremayı bir sıkma torbası yardımı ile arasına sıkın. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.