ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Dondurmalı Kek Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935854)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:03 AM

Dondurmalı Kek Tatlı Tarifi
 

Dondurmalı kek tarifi
MALZEMELER
  • Vanilyalı-çilekli dondurma
  • hazır kek veya evde kalan kek


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


HAZIRLANIŞI
Kekleri serçe parmağımızın kalınlığında dilimleyelim. Sonra kek dilimlerini kahve fincanı yardımıyla yuvarlak olarak keselim.1 dilim kekin üstüne vanilyalı dondurma koyalım iyice yayalım sonra 1 dilim daha koyup çilekli dondurmayla her tarafını kaplayalım. Her birini dış tarafı ve iç tarafı değiştirerek birini çilekliyle birini vanilyalı dondurmayla kaplayalım dondurucuya atalım. soğuk şekilde servis yapalım. isterseniz üzerini taze meyveyle süsleyebilirsiniz.
Aniden gelen misafirlere hazır tatlı....
Not: Her dondurmayı alırken kaşığı ıslatırsak dondurma kaşıktan kolay ayrılır. Dış tarafınıda küçük bir bıçağı ıslatarak düzleştirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:04 AM

Dondurmalı Kek Tatlı Tarifi
 

PAVLOVA PASTASI Pasta İçin Malzemeler

Pandispanya için

1 poşet Pandispanya Un

3 yumurta

10 yemek kaşığı su

1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı

Krema için

1,5 su bardağı süt

4 çay kaşığı nescafe

1 paket Vanilinli Pasta Kreması

40gr sütlü çikolata rendesi

Üzerine 2 yemek kaşığı antep fıstığı

PAVLOVA PASTA TARİFİ

Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ile 7-8 dakika çırpın. 1 çay bardağı antep fıstığını da ilave edip iyice karıştırın. 26 cm çapındaki kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 160C'de 35-40 dakika pişirin. Soğutup enlemesine ikiye kesin.

Krema: Sütü ılıtın, içinde nescafeyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun. Daha sonra bu sütle pasta kremasını 2-3 dakika çırpın. Pandispanyanın alt katının üzerine nescafeli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin. İkinci katı kapatın ve pastanın tamamını kremayla kaplayın. Üzerini kalan krema, antep fıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.