ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Mahlepli Kurabiye Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935839)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:06 AM

Mahlepli Kurabiye Tatlı Tarifi
 

MAHLEPLİ KURABİYE



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
  • 200g. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çaybardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • aldığı kadar un
  • 1 yumurtanın sarısı (üzerine sürmek için)
  • susam, çörekotu
Yapılışı: [*]Yumuşamış margarin ile şekeri iyice ezin. [*]Daha sonra kabın içine yoğurt,sıvıyağ, şeker ve tuzu ilave edin. Güzelce 4-5 kez karıştırın. [*]Mahlebini ve aldığı kadar un ilave edin. ( kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı) [*]Hamuru 4-5 mm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin tepsiye dizin. [*]Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz üzerine susam ve çörek otu dökebilirsiniz. [*]175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:06 AM

Mahlepli Kurabiye Tatlı Tarifi
 

TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir. Tatlılar birkaç çeşide ayrılır. Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır. Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır. Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür. Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur. Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır. Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır. Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur. Sulu olursa tatlı fazla yumuşar. Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir. Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır. Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır. En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir. Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.