![]() |
Çam Kurabiyesi (12-14 Adet) Tatlı Tarifi
Çam Kurabiyesi (12-14 adet) MALZEMELER 125 gr Margarin 2/3 Su Bardağı Pudra Şekeri 1 Adet Yumurta Sarısı 1 Paket Vanilya 2 Su Bardağı Un 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak fırını 160 derecede ısıtın.Yağ, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı küçük bir kapta karıştırın. Hafif bir krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın. Unu eleyerek kaba alın. Küşüzümlerini ilave edin. Yumuşak bir hamur haline gelene dek karıştırın. Hafifçe unlanmış bir zeminde yumuşak hareketlerle yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Hamurun yarısını iki yaprak yağlı kağıdın arasına koyun. İnce bir hamur haline gelene dek açın. İkinci hamuru da aynı şekilde açın. 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Şekilli kalıplar kullanarak hamuru kesin. Fırının en üst rafında 20 dakika pişirin. Çıkarttıktan sonra 5 dakika tepsinin içinde bekletin. Daha sonra tepsiden alıp, servis yapın. |
Çam Kurabiyesi (12-14 Adet) Tatlı Tarifi
KARIŞIK MARMELAT Malzemeler 3 tane kayısı 2 tane şeftali 1 tane elma 3 tane erik 1/2 bardak süt 2 yemek kaşığı toz şeker KARIŞIK MARMELAT TARİFİ Yarım bardak süte ayıklanmış ve parçalara bölünmüş elmalar, şeftaliler, kayısılar ve erikleri atınız. Bir müddet pişirin. Sonra şeker katılarak pelte hafine gelene kadar pişirmeye devam edin. Meyveler iyice ezilince tahta bir kaşıkla ezme işi pekiştirilir. Sonra da ince delikli bir süzgeçten geçirilerek, soğumaya bırakılır. Kahvaltıda servis yapılır.Tatlı Tarifleri |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.