ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Ayvalı Esmer Bisküvi (6 Kişilik) Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935820)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:09 AM

Ayvalı Esmer Bisküvi (6 Kişilik) Tatlı Tarifi
 

Ayvalı Esmer Bisküvi (6 Kişilik)

MALZEMELER
1 Adet Ayva
1 Çay Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Kepekli Un
1+1/3 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
1 Su Bardağı Şeker
1 Adet Yumurta
100 gr. Margarin
1/2 Paket Kabartma Tozu

HAZIRLANIŞI
Ayvanın kabuğunu soyun. Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin. Ayva dilimlerini ve çekirdekleri, şekerle birlikte tencereye aktarın. Kısık ateşte pişirin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişen ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın.
Kepekli unu, buğday nişastasını, tozşekeri, yumurtayı,margarini, kabartma tozunu, ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun. Hamurun çok yumuşak olması halinde geri kalan unu da katın. İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün. Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açın.
Bir çay bardağı yardımıyle yuvarlak bisküviler kesin.Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasına çok hafif bastırın. Çukurun içine ayva püresini koyun. 200 dereceli fırında 15 dakika pişirip servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:09 AM

Ayvalı Esmer Bisküvi (6 Kişilik) Tatlı Tarifi
 

DONDURMALI CASSATA Malzemeler

1 kg. vanilyalı dondurma

1 su bardağı yeşil fıstık

1 su bardağı meyve şekerlemeleri (kiraz, limon, portakal vs)

6 çorba kaşığı file badem

DONDURMALI CASSATA TARİFİ

Şekerlemeleri çok küçük parçalar halinde doğrayın. (Şekerlemeleri pastanelerden satın alabilirsiniz.) Dondurmayı ikiye bölün. Yarısına çekilmiş yeşil fıstıkların 1/3'ünü ilave ederek karıştırın. Fıstıklı ve dondurmak karışımı oval ve ala yuvarlak bir kalıba 1 cm kalınlığında serin. Buzdolabına koyarak donmasını sağlayın. Diğer dondurmanın içine meyve şekerlemeleri çekilmiş yeşil fıstığın kalanını ve file doğranmış bademi ilave ederek karıştırın. Hazırlayıp dondurduğunuz diğer kaptaki dondurmanın üzerine döküp buzdolabında 1 gece bekletin.Üçgen dilimleyerek servis edin. Şekerleme karıştırdığınız ikinci kısmı karışımın içine likör, konyak veya portakal suyu da ilave edebilirsiniz



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.