ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kolay Lezzetli Aşure Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935802)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:12 AM

Kolay Lezzetli Aşure Tarifi
 

Kolay Lezzetli Aşure Tarifi

Malzemeler

1 Su bardağı dövme

10 Su bardağı su

1 Su bardağı nohut

1 Su bardağı kuru fasulye

1 Su bardağı pirinç

1 Su bardağı bakla

1 Su bardağı kuru üzüm

2 Su bardağı tozşeker

5 Adet çekirdekleri çıkarılıp, doğranmış hurma

1 Tatlı kaşığı nişasta

1 Su bardağı gül suyu

Üzerine :

Yarımşar su bardağı fındık

Yarımşar su bardağı dolmalık fıstık

Yarımşar su bardağı ceviz

Yarımşar su bardağı badem

Yarımşar su bardağı kuş üzümü

Yarımşar su bardağı bir miktar nar

Hazırlanışı

Öncelikle dövmeyi ayıklayıp, yıkayın.

Akşamdan bol suyla bir kez kaynatıp, sabaha kadar bekletin.

Nohut, fasulye ve baklayı da akşamdn ıslatıp, süzün.

Yeniden su koyarak sabaha kadar bekletin.

Pirinci ayıklayıp, kaseye koyun.

Su ilave edip, sabaha kadar bekletin.

Sabah nohut, fasulye ve baklayı süzüp, yeniden su koyarak yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı tencerelerde haşlayın ve kabuklarını soyun.

Pirinci yıkayıp, süzün.

Dövmeyi kendi suyuyla (suyunu çekmişse 10 su bardağı suya tamamlayın) ateşe koyup, yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Pirinci, şekeri, üzümü ve hurmayı ilave edin.

Bir defa kaynayınca nohut, fasulye ve baklayı ekleyin.

Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.

Nişastayı su ile ezip, bu karışıma ilave edin.

Bir taşım daha kaynayınca gülsuyunu ekleyip, ocaktan alın.

Kaselere pay edin.

Soğuyunca üzerini fındık, ceviz, dolmalık fıstık, badem, kuş üzümü ve bir miktar nar ile süsleyip servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.