![]() |
Çocuklar İçin Parti Mönüleri Tatlı Tarifi
Kullanılacak Malzemeler - Susamlı tavuk köfteleri - Sosis tabağı - Şekerli patlamış mısır - Çikolatalı çubuklar - Gazlı meyve suları Hazırlanma Şekli Çocuğunuz için doğum günü partisi verecekseniz ve ne hazırlamalı diye düşünüyorsanız işte size bir kaç tarif. Afiyet olsun... Susamlı tavuk köfteleri Tavuğu; sos, limon suyu, sarımsak ve fesleğenle blenderdan geçirin. Karışımdan, ellerinizle küçük toplar yapın ve bunları susama bulayıp kızartın. Kızarmış köfteleri, yağını alması için bir kağıdın üzerine dizip bekletin. Sosis tabağı Kokteyl sosislerini içi su dolu bir kapta, üzeri kapalı bir şekilde pişirin. Kaynamadan hemen önce ocaktan indirin. Küçük çocuklar için sosisleri ufak ufak kesin. Daha büyük çocuklara sosislerin uçlarına çubuk takıp domates sosuyla servis yapın. Şekerli patlamış mısır Büyük bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra kapalı bir şekilde mısırları patlatın. Patlamış mısırları daha geniş bir kaseye alın. Su, şeker ve gıda boyasını orta büyüklükte bir tencerede, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Üzeri açık bir şekilde 15 dakika boyunca kaynatın. Üzerindeki köpükler yok olduktan sonra karışımın üzerine patlamış mısırları boşaltın ve iyice bulanana kadar bekleyin. Karışım kuruyunca bir fırın tepsisine dizin. Çikolatalı çubuklar Yarım muzların her birinin ucuna birer çubuk takın ve erimiş çikolataya daldırın. Üzerlerini renkli şekerlemelerle süsleyin. Çikolata donana kadar buzdolabında bekletin. Gazlı meyve suları Geniş bir kapta eşit miktarda elma veya üzüm suyuyla maden suyunu karıştırın. Birkaç parça buzla soğutun. |
Çocuklar İçin Parti Mönüleri Tatlı Tarifi
TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir. Tatlılar birkaç çeşide ayrılır. Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır. Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır. Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür. Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur. Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır. Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır. Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur. Sulu olursa tatlı fazla yumuşar. Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir. Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır. Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır. En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir. Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.