ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Çikolata Rüyası Tatlı Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935728)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:25 AM

Çikolata Rüyası Tatlı Tarifleri
 

Çikolata Rüyası Tatlı Tarifleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Servis: 10 – 12 kişilik

Malzemeleri

* 250 gr sade sütlü çikolata, küçük küçük doğranmış

* 225 gr / 1 cup tereyağ, küçük küpler halinde kesilmiş

* 5 yumurta

* 100 gr / 1/2 cup şeker + 15 ml / 1 tablespoon şeker

* 15 ml / 1 tablespoon kakao

* 10 ml / 2 teaspoon vanilya özü ya da esansı

* Üzerine serpmek için kakao

Hazırlanışı

1. Fırını 170 C dereceye ayarlayın.

2. 23-25 cm’lik kilitli kek kalıbını hafifçe yağlayın. Tabanına pişirme kağıdı koyun ve kağıdın üzerini de hafifçe yağlayın. Ve bir miktar şeker serpin. Kalıbı ters çevirerek tabanına vurun ve şekerin fazlası dökülsün.

3. Kek benmari usulü pişeceğinden kalıbın tüm dış yüzeyini su geçirmeyecek şekilde birkaç kat folyo ile sıkıca sarın.

4. Çikolata ve tereyağ parçalarını küçük bir tencerede düşük ateşte sürekli karıştırarak eritin ve ateşten alın.

5. Bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekerin 100 gr’ını elektrikli mikser ile 1 dakika kadar çırpın.

6. Küçük bir kasede kakao ve 15 ml’lik şekeri karıştırın ve yumurta karışımının içine ekleyerek çırpın.

7. Bu karışıma vanilya özü/esansını ekleyin, çırpın.

8. Son olarak erittiğiniz çikolata tereyağ karışımını da yumurta karışımına ekleyin ve tüm malzemeler karışana dek çırpın.

9. Çikolatalı kek karışımını kek kalıbına dökün.

10. Kek kalıbını “derin” bir fırın tepsisinin içine oturtun. Ve önceden hazırladığınız kaynamış suyu tepsinin içine dökün, suyu kek kalıbının tabanından 2 cm yukarısına kadar gelecek şekilde ayarlayın.

11. 170 C derecedeki fırına koyun ve 50 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda bıçak ya kürdanı kekin ortalarına yakın bir yere batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Değilse 5 dakika daha pişirin yine kontrol edin.

12. Keki su dolu tepsinin içinde çıkartın. kenarlarındaki folyoyu da çıkartın. Folyonun içi bir miktar su almışsa canınızı sıkmayın, sorun değil Keki soğumaya bırakın.

13. Soğuduğunda keki bir tabağa alın ve üzerine bolca kakao serpin, dilerseniz çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.