![]() |
Kolay Karpuz Reçeli Malzemeler Karpuz Reçeli Tarifi
Malzemeler 6 kg karpuzun kabuğu 2kg toz şeker 1 fincan ıslamak için sönmüş kireç 1 fincan limon suyu,üzerini örtecek kadar su 1 tatlı kaşığı karanfil,kırmızı şeker boyası Karpuz Reçeli Tarifi Karpuz kabuğunun dış yeşil kabuğu soyulur.iç taraftaki kırmızılıklar kazınır. kare şeklinde kesilir.1 fincan sönmüş kireç sulandırılıp,karpuz kabukları yslatılıp 1 saat bekletilir.sonra kireçli sudan çıkartilip bol suyla yıkanyp,şekeri üzerine döküp,üzerini örtecek kadar su ilave edilerek 1 saat orta ateşte pişirin.sonra bir kahve kaşığı şekerci boyası ve limon suyunu karanfili ekleyin.10 dak daha kaynatın.Afiyet olsun… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.