![]() |
İc Baklalı Esmer Tatli Tatlı Tarifi
Malzemeler -2 Su bardagi ic bakla -2 Su bardagi toz seker -1 Adet portakalkabugu rendesi -1 Paket vanilya -1 Corba kasigi margarin -1 Corba kasigi kakao Yapılısı Önceden islatilmis baklanin,üzerine cikacak kadar su koyup hasliyoruz.Baklalar pisince icine toz seker ilave ediyoruz.Birlikte kaynatip,portakal kabugu rendesi,vanilya ve margarin ilave ediyoruz. Bu malzemeyi mikserle cirpiyoruz.Iki renkli yapmak istersek bir kaba bu harctan alip icine bir kasik Kakao koyup karistiririz.Kalibin altina acik renkten, ortaya kakaodan,üstüne yine acik renkten koyariz sogutup ters ceviririz. |
İc Baklalı Esmer Tatli Tatlı Tarifi
TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir. Tatlılar birkaç çeşide ayrılır. Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır. Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır. Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür. Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur. Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır. Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır. Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur. Sulu olursa tatlı fazla yumuşar. Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir. Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır. Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır. En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir. Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.