![]() |
2011 Resimli Tel Kadayıf Tarifi
Resimli Tel Kadayıf Tarifi Resimli Tel Kadayif Tarifi Tel Kadayıf tarifi Tel Kadayif Tarifi Resimli Resimli Tel Kadayif Tarifi Tel Kadayıf tarifi TEL KADAYIF http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler : 750 gr. tel kadayıf 4-5 su bardağı şeker 2 su bardağı su 2 su bardağı süt 1,5-2 su bardağı ceviz veya fındık içi 250 gr. margarin Yapılışı : Şeker 2 bardak su ile kaynatılır. Koyulaşınca süt ilave edilir. (limon sıkılmaz) Margarin eritilir ve kadayıfa yedirilir. Yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı fırın tepsisine yerleştirilir. Arasına ceviz veya fındık içi serpilir. Kalan kadayıf cevizin üzerine yerleştirilir. 180 derecede fırına verilir ve pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz, üzerine soğuk sütlü şerbet dökülür. Üstü kapatılır. Ilıyınca dilimlenir. İstenirse kadayıf, çay fincanı ile yapılıp, tepsiye ters çevrilir ve öyle pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.