ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Muzlu Muhallebi Lokumu Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935681)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:32 AM

Muzlu Muhallebi Lokumu Tatlı Tarifi
 

Muzlu Muhallebi Lokumu

Malzemeler:

2 tam bardak+ 3.bardaktan 2 parmak eksik süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti
1/2 su bardağı süt ( krem şanti için)
2 adet muz
iri dövülmüş fındık veya ceviz
bol hindistan cevizi

Yapılışı:

Süte, unumuzu, tozşekerimizi ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişiriyoruz. İndirmeye yakın vanilyayı ilave ediyoruz. 25-40 cm. arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistancevizi serpiştiriyoruz. 1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayıyoruz.Bu şekilde hazırlanan tepsimizi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletiyoruz. Dolaptan aldığımız muhallebimizin üzerine iri kıyım fındık veya ceviz serpiştirip, enine 3'e- boyuna 4'e kesip (12 parça) herbir parçanın kenarına muz koyuyoruz. Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırıyoruz. Zaten hindistancevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır. Her parçayı rulo yaparak, hindistan cevizi dolu tabağımıza alıp, çabuk hareketlerle birkaçkere döndürdükten sonra servise hazırlıyoruz. Afiyet Olsun.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:32 AM

Muzlu Muhallebi Lokumu Tatlı Tarifi
 

TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.