ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baharatlı Armutlar (6 Kişilik) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935655)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:37 AM

Baharatlı Armutlar (6 Kişilik) Tarifi
 

Baharatlı Armutlar (6 Kişilik)

MALZEMELER

500 ml beyaz şarap

75 gr kayısı reçeli, elekten geçmiş

40 gr şeker

1/4 çay kaşığı tarçın

2 diş karanfil

6 sert armut

Portakal kabuğu, ince şeritler halinde

1/2 limonun suyu

3 yemek kaşığı kavrulmuş badem

HAZIRLANIŞI

Şarabı, kayısı reçelini, şekeri ve baharatı derin bir tencerede bir taşım kaynatın.

Armutları bütün bırakarak soyun, saplarını üzerinde bırakın. Hemen diklemesine tencerenin içine koyun. Portakal kabuğu ve limon suyunu ekleyip üzerini kapatın ve 20-30 dakika, hafifçe yumuşayıncaya dek pişirin.

Armutların dibinden ince bir dilim kesin. Diklemesine armutları bir servis tabağına yerleştirin. Ağzı açık tencerede pişme suyunu 10 dakika kaynatın. Armutların üzerine döküp birazını (yarısı kadar) geceden buzdolabında veya serin bir yerde soğutun. Servis yapmadan l saat önce armutları şurupla tekrar kaplayın.

Servis yapmadan hemen önce bademlerle süsleyin.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Bu sert armut kullanmak için iyi bir yöntemdir. Pişirme süresi armutların sertliğine bağlıdır.

SERVİS ÖNERİLERİ: Krem şanti ve kıtır bisküvilerle sunabilirsiniz. Özellikle bademli bisküviler armutla çok iyi gider.

DÜDÜKLÜDE PİŞİRME: Armutları düdüklü tencerede 1 dakika pişirebilirsiniz.

ALTERNATİF: Beyaz şarap yerine kırmızı şarap; reçel yerine de 50 gr şeker kullanabilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.