ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vişne Reçeli - Vişne Reçeli Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935632)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:41 AM

Vişne Reçeli - Vişne Reçeli Nasıl Yapılır
 

Vişne Reçeli - Vişne Reçeli Nasıl Yapılır

Vişne reçeli yaparken:

1 kg. vişne

1 .5-2 kg. şeker

1.5 gram limon tuzu veya bir limon suyu kullanılır.

Vişneler bol su ile yıkanıp, sapları koparılır, çekirdekleri çıkarılıp, sonra bir kat şeker bir kat vişne olmak üzere en üste şeker gelecek şekilde bir kaba veya reçel pişirme tenceresine katlanarak konur. Bir gece veya 4-5 saat kendi haline bırakılır. Şeker vişnenin suyunu emer ve eriyerek sulanır. Ertesi gün vişnelere hiç su ilave edilmeden pişirilir, vişneler bir süre piştikten sonra delikli kepçe ile dışarı alınır, şurup karıştırılarak koyulaştırılır, sonra vişneler şuruba tekrar konarak limon tuzu veya limon suyu ilave edilir. 4-5 dakika daha pişirildikten sonra tam kıvamında iken ateşten indirilir ve sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.