![]() |
Ahududu Soslu Muhallebi Tatlı Tarifi
Ahududu Soslu Muhallebi 4 su bardağı süt 1 su bardağı un Yarım paket margarin 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya Sos için: Yarım kg ahududu 1,5 çay bardağı şeker 1 tatlı kaşığ buğday nişastası Soğuk süt, un ve şeker bir tencereye konur, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya ve margarin eklenir. Mikserle 5 dakika çırpılır. Kaselere pay edilir. Diğer tarafta ahududu temizlenir, robottan geçirerek püre yapılır, sos kabına aktarılır. Üzerine şeker ve nişasta bırakılır, ara sıra karıştırarak bir taşım pişirilir. Muhallebilerin üzerine sos taksim edilir. |
Ahududu Soslu Muhallebi Tatlı Tarifi
Ahududu Nasıl Kullanılır? Ahududunun çiçekleri kaynatılıp bu su ile gargara yapılırsa bademcik, boğaz ve dişeti iltihaplarına iyi gelir. Göz nezlesinde, göz banyo yaptırılırsa yararlıdır. Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinletir. Yaprakları ince kıyılıp kaynatılarak çayı hazırlanabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.