ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Ahududu Soslu Muhallebi Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935583)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:49 AM

Ahududu Soslu Muhallebi Tatlı Tarifi
 

Ahududu Soslu Muhallebi

4 su bardağı süt
1 su bardağı un
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Sos için:
Yarım kg ahududu
1,5 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığ buğday nişastası

Soğuk süt, un ve şeker bir tencereye konur, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya ve margarin eklenir. Mikserle 5 dakika çırpılır. Kaselere pay edilir. Diğer tarafta ahududu temizlenir, robottan geçirerek püre yapılır, sos kabına aktarılır. Üzerine şeker ve nişasta bırakılır, ara sıra karıştırarak bir taşım pişirilir. Muhallebilerin üzerine sos taksim edilir.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:49 AM

Ahududu Soslu Muhallebi Tatlı Tarifi
 

Ahududu Nasıl Kullanılır? Ahududunun çiçekleri kaynatılıp bu su ile gargara yapılırsa bademcik, boğaz ve dişeti iltihaplarına iyi gelir. Göz nezlesinde, göz banyo yaptırılırsa yararlıdır. Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinletir. Yaprakları ince kıyılıp kaynatılarak çayı hazırlanabilir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.