ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kolay Cezerye Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935574)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:50 AM

Kolay Cezerye Tarifi
 

Pratik Cezerye Tarifi

malzemeler

2 su bardağı ince rendelenmiş havuç

60 g. (4 çorba kaşığı) toz şeker

250 ml. (1 su bardağı) su

30 adet Ülker pötibör bisküvi

½ su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi

2 çay kaşığı gül suyu

Bulamak için

½ su bardağı toz hindistan cevizi

½ su bardağı iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya ceviz içi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Yapılışı

Havuçları teflon bir tencereye koyun ve üzerine şekeri ile suyu ilave ederek bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın. Bisküvileri küçük parçalara kırın. Havucu ateşten alın. Biraz ılıyınca içine bisküvileri kırarak atın. Fındık veya ceviz içini ve gül suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışkan bir hamur haline getirin.

Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak top şekline getirin. Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın.

Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin üzerine hindistan cevizini diğerine ise iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya çeviz içini serpin. Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın. Buzdolabında 1 saat soğutun ve ardından bir tepsiye dizin, servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.