ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şeker Hamuru Tarifi Resimli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935564)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:52 AM

Şeker Hamuru Tarifi Resimli
 

Şeker Hamuru Tarifi Resimli

Şeker Hamuru Yapımı
Resimli Şeker Hamuru Tarifi,
Şeker Hamuru Nasıl Yapılır,
Şeker Hamurunun Yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Şeker Hamuru Tarifi Resimli

Şeker hamuru, küçük figürler yapılan gül, inek, çiçek, noel baba gibi ve pasta, kek ve kurabiye kaplamakta kullanılan, pudra şekeri bazlı, gıda boyası ile renklendirilebilen yenilebilir bir hamurdur.

Şeker hamuru Yapımı için gerekli malzemeler

500 gr ince çekilmiş pudra şekeri (Mutlaka pastacılık malzemeleri satan yerlerden almalısınız, piyasada paketlerde bulabileceğiniz markaların pudra şekerleri ile pürüzsüz bir şeker hamuru elde etmek oldukça zordur.)
1 yumurtanın beyazı
2 silme yemek kaşığı glikoz

Şeker Hamuru Yapılışı

-Bir kaba pudra şekerini eleyin.
-Ayrı bir kaba yarısını alın ve ortasını açın. Yumurta akını ve mikrodalga fırında 10-15 saniye ısıttığınız glikozu ekleyin. (Glikoz oda sıcaklığında oldukça katı bir malzeme olduğu için kolay ölçülebilmesi için hafif ısıtılmaya ihtiyacı olabilir. Mikrodalga fırınınız yoksa benmari usulü ile de glikozu ısıtabilirsiniz. Fazla ısıtmamaya özen göstermelisiniz.)
-Önce bir tahta kaşık yardımı ile malzemeleri karıştırın. Daha sonra pudra şekerinin kalan yarısından kaşık kaşık ekleyerek elinizle hamuru yoğurmaya devam edin. Ele fazla yapışmayan yoğun kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya ve pudra şekeri eklemeye devam edin. (Benim hamurum için 500 gr pudra şekeri biraz fazla geldi. Tamamını kullanmadım.)
-Hamurunuz ideal kıvama geldiğinde hemen streç film ile sarıp, hava almayan bir plastik kaba koyun.
-İçinde yumurta akı olduğundan, hamurunuzun hava ile temasında çok hızlı kuruyacağını unutmayın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.