ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Üzüm Reçeli - Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935548)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:55 AM

Üzüm Reçeli - Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır
 

Üzüm Reçeli - Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır

Üzüm reçeli çekirdeksiz üzümden iyi olur. Sultaniye çekirdeksiz üzümden güzel reçel yapılır.

Üzüm reçeli hazırlanırken;

1 kg. üzüm,

0.5 kg. şeker,

500 gram su,

50 gr. çam fıstığı (kavrulmuş),

1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır.

Üzümler iyice yakınır, suyu süzülür, sonra çöplerinden koparılarak danelenir. Yarım kg. şeker ve yarım kg. sudan hazırlanmış kaynar şurubun içine konarak pişirilir. Çam fıstığı üzüm reçeline iyi bir çeşni verir. Pişme devresinin sonunda limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatılan üzüm reçeli ocaktan indirilip, sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara konur.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.