ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuk Yemekleri -2--Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933595)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:11 PM

Tavuk Yemekleri -2--Yemek Tarifleri
 

BAHARATLI TAVUK

Malzemeler:
5 kişilik
10 adet tavuk but
1 adet domates
1 diş sarmısak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
tuz
1 çay kaşığı muskat

Yapılışı:
Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:11 PM

Tavuk Yemekleri -2--Yemek Tarifleri
 

ÇERKES TAVUĞU

Malzemeler:
1 adet tavuk
3 diş sarımsak
250 gr ceviz
½ bayat ekmek
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tutam kırmızı biber

Yapılışı:
Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkanır ve yarım saat kadar pişirildikten sonar bir kepçe ile alınarak soğumaya bırakılır. Diğer tarafta bayat ekmek içi, cevizin ¾' ü ve sarımsak bir blendır yardımıyla çekilir ve soğumuş olan tavuğun suyundan iki su bardağı kadar bu karışıma atılarak blender bir iki tur daha çalıştırılır. Soğuyan tavuğun derileri çıkarılır ve etleri çok küçük olmayan parçalar halinde kemiklerinden ayrılır. Blendırda çekilen malzemeye yeteri kadar su ilave edilir ve didiklenmiş tavuk ile karıştırılır (eğer malzeme çok katı olursa, yarım bardak daha tavuk suyu ilave edilebilir). Bir servis tabağına konulur, üzerine kalan ceviz iri taneli olarak çekilip, serpilir. Daha sonar çok hafif kızdırdığımız zeytinyağ ile kırmızı biber karıştırılıp, şekilli bir biçimde tavuğun üzerine dökülür.
Servis tabağında düzgün bir şekilde durması için bir çatalın tersi ile yol şeklinde çizgiler yapılabilir.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:11 PM

Tavuk Yemekleri -2--Yemek Tarifleri
 

FIRINDA KAŞARLI TAVUK

Malzemeler:
2 adet derisi alınmış bütün tavuk göğsü
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
4 dilim kaşar peyniri
tuz
karabiber
kekik
pul biber
az miktarda tereyağı

Yapılışı:
Tavuk göğüslerini ortadan ikiye bölün ve kemik kalmaması için kontrol edin böldüğünüz parçayı hamburger ekmeği gibi kesip açın parçaları birbirinden ayırmamaya dikkat edin aralarına kaşar peyniri yerleştirip üzerine kekik serpin ve küçük parçalar halinde tereyağı koyun. Yumurtaları çırpın içerisine tuz, karabiber, pul biber ilave edip karıştırın. Hazırladığınız tavukları yumurtaya batırıp galeta ununa bulayın. Hafif yağladığınız borcam tepsisine dizin üzerine küçük parçalar halinde tereyağı koyup fırında 20-25 dakika pişirin. Patates püresi ile veya sebzeli pilav ile servis yapın.

GÜVEÇTE SEBZELİ PİLİÇ

Malzemeler:
1 adet tavuk
1 su bardağı taze fasulye
1 su bardağı taze ayıklanmış bamya
1 tane iri doğranmış soğan
3 tane küp doğranmış küçük domates,
1 küp doğranmış yeşil kabak
2 dilimlenmiş yeşil biber
1 bardak su
tuz , karabiber

6 kişilik

Yapılışı:
Tavuğu büyük parçalara ayırın. Biberi, soğanı ve diğer sebzeleri bir güveç kabına yerleştirip tavuk parçalarını da bu malzemenin üzerine ekleyin. Tuz ve karabiber de ilave edip orta sıcaklıktaki fırında ağzı kapalı olarak, 1 saat kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:11 PM

Tavuk Yemekleri -2--Yemek Tarifleri
 

İÇLİ TAVUK

Malzemeler:
1 adet tavuk
1 tane tavuk ciğeri, küçük doğranmış
2.5 su bardağı pirinç
1 diş sarmısak, dövülmüş
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı salça
2.5 su bardağı su
3 çorba kaşığı kuşüzümü
karabiber, tuz

6 kişilik

Yapılışı:
Tavuğa 2 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Tavuğun şeklini bozmadan; göğüsten boyuna doğru kesip göğüs ve sırt kemiklerini, butların iç kısımlarından kesip bacak kemiklerini çıkarın.
Erittiğiniz margarine ciğer ve fıstığı ekleyin. Fıstıklar pembeleşince pirinci ilave edin birkaç kez karıştırın. Tavuk suyunun miktarına göre sıcak su ilave ederek ölçüyü 2.5 su bardağına tamamlayın ve pirince ekleyin. Tuz ve kuş üzümü de katarak kısık ateşte, pirinç suyunu çekene kadar, 20 dakika kadar pişirin. Pilava karabiber serperek koyup 20 dakika dinlendirin.

Gerekli miktarda pilavı tavuğun içine doldurun, fırın tepsisine ters çevirerek oturtun. Az miktar suda ezdiğiniz salçaya, sarımsağı da ekleyerek tavuğun üstüne sürün. 150º C'ye ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar (20-25 dakika) pişirin. Kalan pilavı da servis tabağına ekleyerek tavuğu servis yapın.






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:12 PM

Tavuk Yemekleri -2--Yemek Tarifleri
 

KÖRİLİ TAVUK

Malzemeler:
1/2 Kg. Mantar
2 Parça Tavuk Bonfile
1 adet Kuru Soğan
2 çay kaşığı Köri
1 çay Kaşığı Tuz
Tereyağı (Diyet-Rejim uygulayanlar için çiçek yağıda olur)
2 adet Çarliston Biber
2 diş Orta Boy Sarmısak
1 su Bardağı Pirinç

Yapılışı:
Soğanı dörde bölüp, ince ince dilimleyin. Yağda hafifçe öldürün.
Mantarların çok büyük olanlarını ikiye bölüp, fazla ufalamadan soğanla beraber kavurmaya başlayın. Tavukları parmak şeklinde kesip tavaya atın. Üzerine küçük kesilmiş çarliston biber,Köri, Tuz ve karabiber serpip, mümkünse kapağını kapatıp, kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Bu arada bir tencereye 3 bardak kadar su koyup, pirinci haşlayın. Haşlanan pirinci düz bir tabağa alıp, çok ince doğranmış sarmısak, tuz ve tereyağı ile karıştırıp bir kaseye koyun. Düz ve büyükçe bir tabağın ortasına kase şekli ile pirinci yerleştirin. Pirincin çevresine tavada kavurduğunuz mantarlı-tavuk karışımını koyun. Tavada kalan sosu pilavın üzerine gezdirin.

Dilerseniz, tabağın kenarlarına domates, maydanoz ile süsleyebilirsiniz.






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:12 PM

Tavuk Yemekleri -2--Yemek Tarifleri
 

LEZİZ TAVUK

Malzemeler:
4 baget tavuk
2 orta boy havuç
2 orta boy patates
1 soğan
4 diş sarmısak
göz kararı sızma yağ
1 çay bardağı su

2 kişilik

Yapılışı:
Soğan ikiye bölünür sarmısakla beraber sızma yağda çok az çevrilir sonra tavuklar konulur Tavuklar pembeleşince havuç ve patates eklenir biraz da öyle kavrulup soğanlar çıkarılır ve 1 çay bardağı su eklenip kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:12 PM

Tavuk Yemekleri -2--Yemek Tarifleri
 

MANTARLI TAVUK CİĞERİ

Malzemeler:
400 Gr tavuk ciğeri
200 Gr taze mantar
1 Çorba kaşığı domates salçası
½ Su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)
1 Adet kuru soğan
2 Çorba kaşığı tereyağı (damak zevkinize göre miktarını ayarlayınız)
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Ciğerleri yıkayın, havlu kağıt üzerine alıp kurulayın.
Tuz ve biber serpip iyice karıştırın.
Bir tavada tereyağını eritin.
Doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Mantarları yıkayın ve büyük parçalara ayırın.
Soğana ilave edin.
Orta ateşte pişirin.
Başka bir tavada kalan tereyağını eritin, ciğerleri tavaya alın.
Yüksek ateşte pişirin.
Piştikten sonra mantar-soğan karışımı, beyaz şarap ve salçayı ilave edin.
Bir kaç dakika suyunu çekene kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:12 PM

Tavuk Yemekleri -2--Yemek Tarifleri
 

SEBZELİ TAVUK

Malzemeler:
4 adet küçük tavuk budu
3/4 çay bardağı zeytinyağ
2 adet havuç
2 adet dolmalık yeşil biber
4 adet çarliston
3 adet domates
4 adet büyük patates
1 adet patlıcan
4 adet mantar
2 adet kaşık salça
1 adet kaşık tereyağı
2 adet kaşık yoğurt
nane, kekik, kırmızı biber,
kızartmak için ayçiçek yağı

(2 kişilik)

Yapılışı:
Tavukları küçük bir tencerede suyla yumuşayana dek pişir.Pişince tencereden al,soğuk sudan geçir. Zeytinyağ,yoğurt,nane,kekik,kırmızı biberi iyice karıştır. Tavukları bu karışıma bulayıp 1-2 saat buzdolabında beklet. Bu arada havuçları uzunlamasına 4'e sonrada ortadan 2'ye böl.Dolmalık biberleri temizleyip uzunlamasına 4'e böl.Çarlistonları yıka. Domatesleri yıka,4'e böl.Mantarları yıkayıp saplarını kopar.Patatesleri yıka,soy,doğra ve ayçiçek yağında kızart. Patlıcanları da şeritli şekilde soy, patatesleri kızarttığın yağda kızart.
Tavuğu, havucu, dolmalık biberi, çarlistonu ve domatesleri elektrikli ızgarada kızart. Tavukları derin bir fırın kabına al, kenarlarına geri kalan sebzeleri, en üste de patatesleri ve patlıcanları yerleştirip 75 derece sıcaklıktaki fırına koy. Tavada tereyağını erit, salçayı hazırla. Tuzunu ve nanesini ekleyip fırındaki tavuğun üstüne dök. 10 dakika fırında bekletip sıcak servis yap.






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:12 PM

Tavuk Yemekleri -2--Yemek Tarifleri
 

TAVUK KEBABI

Malzemeler:
2 adet büyük tavuk göğsü,
1 kase sarımsaklı yoğurt,
Kekik,
Kırmızı biber,
Nane
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı salça

Yapılışı:
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Teflon tavada iyice suyunu çekene kadar kavurun. Kırmızı biber, kekik , tuz dökerek biraz daha kavurun. Servis tabağına tavukları alın üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Bir tavada erittiğiniz yağa salçayı ilave ederek pişirin. Pişirilen sosu yoğurdun üzerine dökün. Nane serperek servis yapın.







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.