ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ekşili Taraklık Tavası-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933549)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:20 PM

Ekşili Taraklık Tavası-Yemek Tarifleri
 

Malzemeler
• 1 kg. açılmış pirzola et,
• 100 gr. kuru soğan,
• 150 gr. rendelenmiş domates,
• 250 gr. domates,
• 50 gr. yeşil biber,
• 50 gr. domates salçası,
• 50 gr. terayağ
• 250 gr. ayva, yarım çay bardağı nar pekmezi, yarım çay bardağı limon suyu,
• 10 gr. pul biber, 10 gr Tuz
• 2 gr. yedi türlü baharat ve karabiber, 4 su bardağı su

Tarif
Bir tencereye margarin ve et konur ocağın altı yakılır. Et biraz kavrulduktan sonra halka doğranmış soğan ilave edilir, soğan hafif pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılır. Karışıma 4 su bardağı su ilave edilir, tuzu atılır, kefi alınıp tencerenin kapağı kapatılır, ocağın altı kısılır. Bir kaseye nar pekmezi, limon suyu ve baharatlar konup karıştırılır. Bu karışım etin üzerine aktarılır. Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir. Domates ve biberleri de doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika pişirilir. Yemek servise hazırdır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.