ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güveçte Kuru Fasulye Nasıl Yapılıyor (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933512)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:26 PM

Güveçte Kuru Fasulye Nasıl Yapılıyor
 

Güveçte Kuru Fasulye Nasıl Yapılıyor?

Her damak tadına hükmeden güveçte kuru fasulye yemeğini yaparken hangi malzemelere ihtiyaç duyulur? Dikkat edilmesi geren püf noktalar ve yemek tarfini öğrenebilirsiniz.

Her damak tadına hükmeden güveçte kuru fasulye yemeğini yaparken hangi malzemelere ihtiyaç duyulur? Dikkat edilmesi geren püf noktalar ve yemek tarfini öğrenebilirsiniz.

Malzemeler;

Yarım kilo kuru fasulye

250 gr kemikli et

1,5 yemek kaşığı salça

4-5 adet kuru biber

1 büyük baş soğan

1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber

2 litre sıcak su

4 kaşık sıyı yağ

Yapılışı;

Kuru fasulyeyi sıcak suyuyla 4-5 saat ıslı bekletin.

Güveç tenceresinin içine irice parçalanmış etleri atın. Hafif ateşte etler önce suyunu salsın ve çekene kadar ara ara karıştırın.

Etler suyunu çekince ıslatılmış fasulyelerin suyunu süzün ve güvecin içine katın.

Daha sonra fasulyenin 3 parmak üstüne çıkacak kadar kaynar su ilave edin.Kuru biberleri yıkayıp onları da içine atın. Ve kapağı kapalı olarak orta hararetli ateşte fasulyeler yumuşayana kadar kaynatın. Bu da yaklaşık 45dak. İle 1 saat arası değişebilir. Tabii ki bu arada sürekli suyunu kontrol edin. Çünkü suyun durumu fasulyenin cinsine göre değişir . Eğer azaldı ise fasulyelerin üzerine geçecek şekilde kaynar su ilave edin.

Fasulyeleriniz yumuşadı ise; ayrı bir tavada soğanı yağda kavurun

Salçasını soğana ilave edin.

Kırmızı biberi de karıştırıp, tuzu ilave edin. 2-3 sefer karıştırın

Güveç tenceresinin içine bu soğanlı salçalı karışımı ilave edin. 15 dk. daha kaynatın.

Sıcak olarak servis yapın....

Afiyet olsun...




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.