![]() |
Etli Taze Fasülye-Yemek Tarifleri
Malzemeler • 1 kilo çalı fasulyesi • 1/2 kilo kusbası et • 2 adet orta boy domates • 1,5 yemek kasığı salça • 1/2 çay bardağı sıvı yağ • Tuz • Seker • Kırmızı pul biber Tarif 3-5 cm uzunlugunda fasülyelerimizi doğrayalım. Bir tencerenin içine yağımızı koyup kızdırdıktan sonra küp seklinde dogranan soğanları ilave edip pembelestirelim. Soğanları bir süre karıstırıp içine 1 tatlı kasıgı seker ekleyip karamalize edelim. Kusbası etimizide ekleyip tencerenin altını açalım ve sürekli olarak karıştıralım. Etlerin rengi kırmızıdan pişmiş et rengine dönene kadar, yaklaşık 5 ila 10 dakika kadar kavuralım ve içine 1,5 çorba kaşığı salçamızı ekleyip karıştıralım. Tenceremizin altını kısıp 3-5 cm uzunlugunda doğradıgımız fasulyeleri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra üzerine küçük küçük doğradıgımız domatesleri, tuzu ve pul biberi ekleyip üzerine 2 su bardagı suyu ilave edip yaklasık 30 - 40 dakika kadar çok kısık olmayan bir ateste pişirmeye bırakırız. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.