![]() |
Zeytinyağlı Enginar Yemek Tarifi - 4 Kişilik-Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Yemek Tarifi - 4 kişilik Kalori : 170 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık) Pişirme süresi : 25 dk. Zorluk : 1 Mutfaklar : Akdeniz,Türk Özellik : Davet Yemekleri,Diyet Yemekleri,Vejeteryan Tür : Sebze Yemekleri,Zeytinyağlılar,Ziyafet Öğün : Akşam Yemeği,Ara,Diğer Malzemeleri 4 Adet Enginar 2 Adet Havuç 2 Adet Patates 15 Adet Arpacık Soğan 1 Kaşık Limon Suyu 5 Kaşık Bezelye 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Demet Dereotu 1 Çay Kaşığı Tuz Hazırlanışı Soyulup temizlenmiş enginarları kararmamaları için limonlu suda bekletelim.Sızma zeytinyağını kızdırıp,arpacık soğanları,küp doğranmış havuçları ve küp doğranmış patatesleri ekleyip soteleyelim.Enginarların ağız kısmı tavaya gelecek şekilde ekleyip,limon suyu ve 2 bardak sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatalım.Enginarlar pişmeye yakın bezelye,ince kıyılmış dereotu ve tuzu ilave edip tüm malzemeler yumşayıncaya değin (5 dakika)pişirelim.Soğuduktan sonra servis edelim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.