![]() |
Kuzu Etli Nohut Zeytinyağlı Nohut Nasıl Yapılır?
Kuzu Etli Nohut Zeytinyağlı Nohut Nasıl Yapılır? Malzemeleri: 1,5 çay bardağı, nohut 500 gram, kuzu eti 1 tane kuru soğan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1/2 çorba kaşığı biber salçası Kaynamış su Yapılışı: Ön hazırlık olarak, nohutu akşamdan bir taşım kaynatalım ve suyun içinde bir gece bırakalım. Yemek hazırlığına başlamadan önce, nuhutu yumuşayana kadar haşlayalım. Orta boy bir tencereye sıvıyağı alalım, üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve kuşbaşı eti alalım, etlerle birlikte soğanı kavuralım. Salçaları ekleyelim, üzerine sıcak suyu ilave edelim etleri pişmeye bırakalım. Et pişince, haşlanmış nohutu ilave edelim tuzunu ayarlayalım, kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.