ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Oktay Usta Padişah Kebabı Tarifi , Oktay Usta Padişah Kebabı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933365)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:50 PM

Oktay Usta Padişah Kebabı Tarifi , Oktay Usta Padişah Kebabı Nasıl Yapılır
 

Oktay Usta Padişah Kebabı Tarifi , Oktay Usta Padişah Kebabı Nasıl Yapılır

Malzemeler :

Padişah Kebabı

400 Gr. Kuzu Kuşbaşı

100 Gr. Kuyruk Yağı

2 Diş Sarımsak

Pulbiber

Tuz

Garnitürü İçin:

3 Domates

5 Küçük Kırmızı Soğan

1 Kırmızı Biber

1 Tutam Maydanoz

Zeytinyağı

Nar Ekşisi

Lavaş

Hazırlanışı :

Kuzu kuşbaşını ince bir şekilde doğruyoruz. Zırhtan geçirip çok ince bir hale getiriyoruz. Tuz ve pul biber katıp yoğuruyoruz.

Tahta şişlere sokup yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz. Garnitürü için, domatesleri soyuyoruz.

Küçük bir şekilde doğruyoruz. Kırmızı soğan, kırmızı biber ve maydanozu doğruyoruz.

Domateslerle birlikte karıştırma kabına koyuyoruz. Tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi koyup harmanlıyoruz.

Servis tabağına lavaş ve garnitürü koyuyoruz. Üzerine kebapları yerleştirip servis ediyoruz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.