![]() |
Patlıcan Musakka Tarifi - Patlıcan Musakka Malzemeleri - Musakka Tarifleri
Patlıcan Musakka tarifi - Patlıcan Musakka malzemeleri - musakka tarifleri Malzemeler : - 1 Kg patlıcan - 250 gr kıyma - 3 Orta boy soğan - 2 sivri biber - 4 Adet domates - 1 Tutam maydanoz - Tuz, Karabiber, Kekik, Bir tutam şeker - Kızartmak için sıvı yağ Yapılışı - Patlıcanlar çizgili soyularak, tuzlu suda acısının çıkması için bir süre bekletilir. - Küp küp doğranan patlıcanlar, kızgın yağda kızartılır. - Süzülerek, orta boy bir fırın tepsisinin altına yayılır. - Üzerine bir tutam toz şeker gezdirilir. - İç malzemesinin yapımına geçilir. - Soğanlar ince ince doğranıp, sıvı yağda pembeleştirilir. - Ardından ince kıyılmış 1 sivri biber ve kıyma soğanlara eklenerek, bir arada kavrulur. Bunun süresi kıymanın suyunu çekeceği kadar bir zamandır. - Küp doğranmış 3 domatesler bu karışıma eklenir. Eğer mevsiminde sulu domates yoksa, bir tatlı kaşığı kadar salça ile de renklendirilebilir. - Baharatlar ve ince kıyılmış maydanozlar da karışıma eklenip, biraz daha çevrilir. - Bu karışım tepsiye yaydığımız patlıcanların üzerine serilir. - Yuvarlak dilimlediğimiz 1 domates, ince dikine kesilmiş 1 biber, bir kaç dal maydanoz ile üzeri süslenip orta hararette fırında yarım saat fırınlanır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.