ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sosisli Biftek (6 Kişilik)-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933309)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:00 AM

Sosisli Biftek (6 Kişilik)-Yemek Tarifleri
 

Sosisli Biftek (6 kişilik)

Malzemesi
- 1 kg antrikot
- 10 adet sosis
- 4 adet domates
- 6 adet sivri biber
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yeterli miktarda tuz

İlk önce 1 kg antrikotu bir teflon tavada hiç yağ koymadan, çevirerek çok az kızartın. Genişçe bir tabağa koyun. 10 adet sosisi ortadan ikiye kesin. Daha sonra hafifçe kızarttığınız etlerin ortasına sosisleri yerleştirin. Eti rulo yapıp katlayın ve rulonun açılmaması için kürdan ile tutturun. Etlerin üzerine dilimlenmiş domates ve sivri biber koyun. Diğer tarafta yayvan bir tencereye 2 su bardağı sıvı yağı koyun. 1 adet soğanı rendeleyip, yağın içine atın. Çevirerek kavurun. 1 çorba kaşığı salça ve 1,5 su bardağı suyu tencereye ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra, 1 tatlı kaşığı karabiber ve yeterli miktarda tuzu ekleyin. Rulo etleri tencereye kürdanlı taraf üste gelecek biçimde yan yana dizin. Etler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra servis tabağına koyun. Sıcak iken servis yapın.



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:00 AM

Sosisli Biftek (6 Kişilik)-Yemek Tarifleri
 

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ Malzemeler

10 su bardağı et suyu

200gr kuzu eti ya da koyun kaburgasının sıkı eti

4 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızıbiber

Terbiye İçin Malzemeler

2 adet yumurta veya 4 adet yumurta sarısı, 4 yemek kaşığı limon suyu, Yarım su bardağı ılık çorba suyu

TERBİYELİ DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ

Et bir tencerede haşlanarak küçük parçalar halinde doğranır. Et haşlanırken et suyu da birlikte hazırlanabilir. Etler, et suyuyla birlikte ayrı bir tencerede kaynamaya bırakılır. Bu arada ılık çorba suyundan bir miktar başka bir kaba alınarak unla birlikte iyice ezilir. Kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırılarak eklenir. Un kokusu kayboluncaya kadar kısık ateşte pişirildikten sonra ateşten alınır. Yumurta ve limon suyu iyice çırpıldıktan sonra çorbaya ilave edilir. Servis yapılmak üzere kaselere alınır. Kızdırılmış yağa kırmızı biber karıştırılarak çorbanın üzerine gezdirilir. Yanında ekmek garnitürüyle servis yapılır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.